Puutalo Oy husene

Finnehusene i Aarhus er produceret og leveret af det finske selskab Puutalo Oy.

Der er opført Puutalo Oy huse flere forskellige steder i Danmark.

De finske arkitekter Laura Berger, Kristo Vesikansa og Philip Tidwell var kuratorer for den finske pavillion ved Arkitektur Biennalen i Venedig 2021, hvor der var en udstilling om Puutalo Oy husene opført i lande spredt over det meste af verden – blandt andet finnehusene i Aarhus.
I forbindelse med projektet blev der udgivet en flot bog (‘New Standards’ – 253 sider) med mange fotos af Puutalo Oy husene. Der er blandt andet fotos fra Finnebyen i Aarhus taget i august 2020, hvor vi havde besøg af Philip Tidwell (arkitekt) og Juuso Westerlund (fotograf) fra Finland.
Bogen blev officielt lanceret på Biennalen i Venedig i 2021 (og indgik i udstillingen i Rådhushallen i Aarhus i uge 42, 2023).

Læs mere om bogen.

Grundejerforeningen har indkøbt et eksemplar af bogen (der er på engelsk), som medlemmer kan hjemlåne i en måned. Hvis du er interesseret i at låne bogen, så kontakt Kjeld, Rytterknægten 19 (kjeld@finnebyen.dk).

Projektet ‘New Standards’ er omtalt på denne hjemmeside: https://newstandards.info
– og bogen er omtalt på denne underside: https://newstandards.info/publication.

5.9.21 havde vi i forsamlingshuset besøg af de finske arkitekter Laura Berger og Kristo Vesikansa, der præsenterede bogen.
(Se indbydelsen til arrangementet HER).