Finlandstur(e)

1.5.23
Finnebyens gode arkitekt-venner, Laura og Kristo fra Helsinki, har skrevet til os, at udstillingen New Standards presents the story of Puutalo Oy at Lusto åbnede på Det Finske Skovmuseum Lusto i Punkaharju, Finland for et par dage siden. Udstillingen vises fra 28. april til 30. september.

Det er udstillingen om Puutalo Oy husene, der blev vist første gang på arkitektur-biennalen i Venedig 2021, og hvori Finnebyen i Aarhus indgår.

Hvis man ikke lige regner med at komme forbi Punkaharju i den nærmeste fremtid, kan man komme på en virtuel tur gennem udstillingen via DETTE LINK.
HER er siden om Finnebyen i Aarhus.

Jubilæumsårsgruppen “Fejring udadtil – besøg i Finland” (Kirsten og Kjeld, Rytterknægten 19) planlægger at understøtte udflugt(er) derover for finnebyboere dels for at se udstillingen og dels for at besøge et finnehus-kvarter i Helsinki. Vi vil koordinere det med Laura og Kristo, og vi forestiller os, at man selv sørger for en del af det praktiske i forbindelse med rejse og indkvartering.

Vi skriver “udflugt(er)”, fordi det uden tvivl vil være vanskeligt/umuligt at finde ét tidspunkt, hvor alle interesserede kan tage afsted sammen.
Derfor vil vi her dele nogle praktiske informationer om rejse, ophold, adresser, kontakter, erfaringer fra nogen, der har været afsted, og planer for kommende Finlands-udflugter, så man selv kan planlægge og koordinere at tage afsted – eller mødes i Finland – i større eller mindre grupper.

Mere info følger.